Vreewijk

Op de website wordt als Koningsdag aangekondigd  als het jaarlijkse hoogtepunt van de wijk; dat belooft wat! Voor de 27e keer vindt onder andere de Vreewijkloop plaats: een afwisseling van looptempo met het struinen over de vrijmarkten! Het volledige programma in Vreewijk op 27 april vindt u hier.

De wijk Vreewijk vindt u in Leiden, begrenst door de spoorlijn Leiden-Utrecht in het westen, het Noordeinde in het noorden, het water van de Witte Singel in het oosten en het water van de Jan van Goyenkade in het zuiden. De wijkvereniging vermeldt op haar website dat Albert Einstein daar regelmatig te vinden was toen hij in Leiden aan de universiteit verbonden was.

Meer informatie over Vreewijk is beschikbaar op de website van de wijkvereniging en een uitgebreid Wikipedia-artikel.